Header7

Har du brug for overblik?


  • Ledelse foregår altid i komplekse omgivelser, der kræver din aktive medvirken.
  • Kom og vær med i vores aktiviteter, der alle sætter fokus på aktuelle udfordringer i din hverdag.
  • Gennem møder, Master Classes, workshops og artikler udvikler vi praksisviden, der gør det muligt for dig at fremstå som en troværdig leder.


Ledelsesmæssigt er designtænkning en vigtig del af at skabe en virksomheds strategi, mål og politikker. Derefter er udfordringen at sørge for, at medarbejderne agerer i hverdagen. Spændet mellem skrivebordets design og hverdagens handlinger er stort og ofte svært at håndtere.

Christian Klinge er innovationschef i ÅF Lighting1 og grundlægger af tankerne bag New Nordic Lighting, der er virksomhedens designfilosofi. Christian har mange års erfaring med at få designprocesser til at lykkes. Lige fra de spæde tanker om lysets funktion og virkning, over projekteringen til den praktiske konstruktion og kundernes anvendelse af lys-designet i hverdagen.


En designproces rummer altid et udfordrende spænd – men når det drejer sig om lys, hvor resultatet ikke kan iagttages undervejs – så kræver det nogle helt unikke tilgange til at håndtere alle de involveredes opfattelser og fortolkninger af projektet og dets resultater.


Den designtænkning som Christian anvender kan kobles til ledelse, hvis du som leder kan skabe et felt mellem den faglige og ledelsesmæssige viden og den væren, der opstår, når man kan sige: ”det her føles rigtigt”.

Det er i dette felt mellem viden og væren, at engagerende ledelse finder sted. Sammen med Erik Staunstrup, har Christian i 2015 været medforfatter til bogen: ”Når ledelse sker…”, der lægger vægt på, at vi i højere grad end tidligere bør benytte os af de muligheder, som intuitionen kan byde på, når vi befinder os i spændet mellem viden og væren.


Erik Staunstrup er ekstern lektor på Metropol og forfatter til bøger om ledelse i praksis, organisation og projektledelse. Sammen har de udviklet en tilgang til Designtænkning og ledelse, som gør det muligt at blive mere opmærksom på de elementer, der er med til at skabe intuitionen i respekt for den viden, der foreligger.


Få et inspirerende oplæg


Du er velkommen til at kontakte Christian Klinge eller Erik Staunstrup for at få et spændende oplæg, der kan sætte gang i overvejelserne om innovation i virksomheden. De har begge mange års erfaring med ledelse i kreative miljøer og de har skrevet bøger om brugen af ledelsesperspektiver i praksis.


Du kan finde flere oplysninger om ”Når ledelse sker…” og læse et uddrag af bogen her på hjemmesiden.


Christian Klinge ckl@afhh.dk


Erik Staunstrup erik@staunstrup.net


1 ÅF Lighting er skandinaviens førende belysningsrådgiver og arbejder internationalt med design, planlægning og udvikling af belysningsprojekter indenfor arkitektonisk belysning, infrastruktur, masterplaner og armaturudvikling. ÅF Lighting står bag en lang række prisvindende projekter og er internationalt anerkendt for deres Nordiske lysdesign.


Institut for Ledelse og Innovation

- Viden, der virker i praksis

Følg os på LinkedIn    IFLI : Institut for Ledelse og Innovation  -  Vejlesøparken 1, 8, 816, DK-2840 Holte  -  Telefonnr.: 2097 4260
Copyright ©  All Rights Reserved